donderdag 25 oktober 2012

Verantwoord of verantwoordlijk


Als ik naar  me zelf kijkt vraag ik aan mezelf “ben ik verantwoordelijk voor anderen?”. Tuurlijk ben ik verantwoordelijk voor mezelf en andere personen. Zonder te denken help iedereen zowel kinderen en andere als ze in problemen zijn. Een voorbeeld hiervan is in 2002 toen ik alleen maar 13 jaar was had ik gehoord van iemand anders dat mijn vader ziek was thuis en dat er niemand anders thuis was. Zonder twee keer te denken begon ik naar huis te rennen om me vader te kijken. Toen ik daar kwam was me vader op de grond. I deed van alles om hem te helpen. Toen een vriend van hem opbeld vertelde ik hem wat er aan de hand was en hij kwam meteen. En we bracht hem naar de poli kliniek en daar ontdekte ze dat hij “appendix” had. Dankzij GOD dat ik daar ging anders is me vader niet meer op de wereld.

Ik woon met nog vijf andere antilliaanse studenten in een studentenhuis. Voor hun voel ik me ook verantwoordelijk. Door de deuren goed te sluiten zodat er geen indringers binnen komen. En bij de voordeur en de achterdeur geen rommel zijn want die zijn onze enige uitgang bij onstaan van een huisbrand.

Mijn woonruimte moet ik ook verantwoordelijk ervoor zijn. Deze moet ik goed onderhouden ervoor zorgen dat alles netjes blijf voor de gene die na mij hier komt wonen volgende jaar. Want als het mij was wilde ik niet dat iemand mij een slordige ruimte geeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten