vrijdag 19 oktober 2012

MVO en ik


In het begin dacht ik dat dit een saaie les gaat worden waarvan je alleen video's gaat kijken en dat het een beentje verplicht is omdat ik mijn studiepunten voor deze vaak wil halen. Maar met de loop van de tijd beginnen mijn gedachten over het les te veranderen, want de onderwerpen worden steeds meer interesant. Situatie die nu gebeuren op onze wereld waarvan je ga denken dat deze soorten situatie niet meer gebeuren. Een voorbeeld hiervan was de moderne slavernij waar die mensen in de In het begin dacht ik dat dit een saaie les gaat worden waarvan je alleen video's gaat kijken en dat het tog een beentje verplicht is omdat ik mijn studiepunten voor deze vaak wil halen. Maar met de loop van de tijd beginnen met gedachten over het les te veranderen, want de onderwerpen worden steeds meer interesant. Situatie die nu gebeuren op onze wereld waarvan je ga denken dat deze soort dingen niet meer gebeuren. Een voorbeeld hier van was de moderne slavernij waar die mensen in de fosfaat mijnen werken.

Veel mensen kopen producten zonder de achtergrond van het product te kijken. De meeste mensen die boodschappen doen kijken altijd naar de prijs van de product en niet de achtergrond  van de product. Een voorbeeld hiervan is body lotion, crème, make-up, baby oil, scheerschuim en luieruitslag crèmes. Deze bevatten een vochtingbrengend middel gevonden in schapenwol. En deze middel giftig bij inslikken volgens MedlinePlus.

Bron: http://www.livestrong.com/article/158615-lanolin-side-effects/

In mijn dagelijkse studentenleven probeer ik altijd de goedkoopste producten te kopen wanneer ik boodschappen ga doen zoals het merk euroshopper. Ik weet dat het kopen van goedkope producten niet het best is maar doordat mijn budget niet groot is kan ik niet altijd voor kwaliteit producten kiezen.
Als de consumenten en de bedrijven aan de 4 P’s (People, Profit, Planet, Prosperity) gaan kijken bij het maken of kopen van een bepaalde producten, denk ik dat het beter zou gaan met zowel de hoeveelheid en de kwaliteit van de producten.

Onze leven draait niet alleen om ons en de aarde maar dit gebeurt ook wederzijds. De aarde is heel belangrijk. De aarde beschermt ons tegen veel dingen die gevaarlijk zijn voor ons zoals de zonnenstralen. Als we met CO2 gassen blijven uitstoten wordt de ozonlaag dunner en de zonnenstralen komen dan binnen en we kunnen dan de risico lopen om huiskanker te krijgen. Daarom moeten we zorgen dat we het zoveel mogelijk leefbaar houden.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten