Kyoto protocol
Dit is de vedrag die opgesteld werd in de Japanse stad Kyoto in 1997. Deze verdrag werd geschreven om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Deze protocol is onder de klimaatverdrag.
Het doel van deze verdrag is om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen in 2008-2012 met een gemiddelde van 5,2 % te aanzicht met het niveau in 1990. De Europese Unie moet 8% inboete.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kyoto-protocol
Als we naar Nederland gaan kijken zien we dat Nederland 6% minder moet uitstoten in vergelijking met het niveau in 1990. Nederland heeft deze verdrag op 29 april 1998 ondertekend en op 31 mei 2002. bekrachtigd. 18 november 2011 stond op trouw.nl dat Nederland waarschijnlijk voldoet aan de afspraken die ze hebben gemaakt binnen de kyoto-protocol, het enige bindende klimaatverdrag, dat eind 2012 afloopt. De staatssecretaris Atsma (milieu) heeft in een brief aan de kamer dat het “Nederlans lukt om de CO2-uitstoot in 2012 met 6% terug te brengen ten opzichte van 1990.”
http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/3040133/2011/11/18/Boekhoudkundig-voldoet-Nederland-aan-Kyoto-verdrag.dhtml
Maar had wij als Nederlanders hiervoor gedaan?
Het eerste die voor komt is het gebruiken van groen energie. Hiermee is Nederland goed ermee bezig want waar je gaat is er sprake van zonne energie, windturbines of biomassa. De grote fabrieken krijgen boete bij het uitstoten van te veel CO2. Dus ze moetenmeer investeren in moderne technieken die de uitstoten van CO2 verminderd. Als je auto te veel CO2 uitstoot moet je meer belasting betalen dan als je een zuinige auto rijdt. Zelf de woningen, kantoren, scholen, ziekenhuizen en andere gebouwen kunnen bijdragen aan het klimaatdoel van nederland als. Als de paden goed geïsoleerd zijn kunnen ze energie besparen en hun gas-en elektriciteitsrekening te verlagen daarmee woonlasten beperken.
Nederland heeft een Europese afspraken gemaakt om aan het klimaatdoel te bereiken. En om dit te bereiken had de kabinet gekozen voor een pragmatische en betaalbare aanpak. En deze zijn;
· Verkeer en vervoer
· Gebouwde omgeving
· Landbouw en tuinbouw
· Industrie en energie
· Overige broeikasgassen
Het doel van Nederland is om in 2020 20% minder CO2 uitstoten dan in 1990. Ik denkt persoonlijk dat Nederland dit gaat bereiken want overal zie je mensen die zuinig maken bij het gebruiken van energie en ze maken ook gebruik van groen energie. Ook wat veel voorkomt is het slopen van bestaande gebouwen om een meer duurzaam gebouwen maken. Wat je ook heel veel zie is auto’s die op elektriciteit werken. Als Nederland zo door gaat maken wij als Nederlanders niet meer gebruik van olie en gassen dus CO2 wordt gereduceerd naar 0.
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/klimaatverandering http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/klimaatverandering/minder-broeikasgassen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten